glas tk 1

Lider biznisa TK 2021

Novine „Glas TK“, po sedmi put organizuju manifestaciju „Lider biznisa TK 2021.“ i Turističke zvijezde TK 2021.“. Stručni žiri je u konkurenciji od oko 50 kompanija, odabrao lidere – one koji su svojim radom i asortimanom proizvoda zaplijenili pažnju tržišta i dali poseban doprinos privrednom razvoju Kantona. Projekat “Svijetla strana privrede”, podrška je kampanji kupujmo domaće.
Lideri biznisa TK iz oblasti obrtne djelatnosti za 2021.
ZANATSKA RADNJA ALATNICA DURMIĆ, TUZLA. Alatnica Durmić Tuzla
Izuzetno zadovoljstvo i čast je biti prepoznat među jednakim u svojoj zajednici. Hvala vam na odabiru. “Alatnica Durmić” već 30 godina trudi se biti dostojna zahtjevima tržišta. Trudimo se ponuditi kvalitetu proizvoda i usluga te opravdati povjerenje korisnika usluga naše firme. To je naša misija sve ove godine.
Više info
vlcsnap 2022 03 01 10h22m05s954

SPREMNO 750 VIZIRA ZA UKC TUZLA

Zajedničkim radom Studentsko vijeće Mašinskog fakulteta u Tuzli , Alatnica Durmić Tuzla , Plastofex Gračanica i Bost inženjering d.o.o. Tuzla Kresimir Pejic u periodu od 25.03.2020g. do 07.04.2020g. isporučili oko 4000 vizira zdravstvenim ustanovama , pripadnicima MUP-a i Crvenog križa, a prema naredbi Kriznog štaba Tuzlanskog kantona

Više info
Studentsko vijece Masinskog fakulteta u Tuzli

Studentsko vijeće Mašinskog fakulteta u Tuzli

USPJELI SMO!!! 📈📣
Prva količina od 30 maski je isporučena na UKC i dvije maske za pripadnike MUP-a TK koji osiguravaju prostorije u kojima naš tim radi. Ponosni smo na urađeno i ponosni smo na ove mlade ljude! Trud se itekako isplatio te sada ulazimo u masovnu proizvodnju zaštitinih maski za medicinsko osoblje. Procjena je da će se od sutrašnjeg dana, uz pomoć privrednih subjekata iz Gračanice uključenih u akciju moći proizvesti cca 2000 komada dnevno! Automatizacijom proizvodnje, naš tim u narednom periodu planira i proširenje asortimana proizvoda za pomoć našim medicinarima u borbi protiv korona virusa!
Studentsko vijece Masinskog fakulteta u Tuzli 2
Studentsko vijece Masinskog fakulteta u Tuzli 2

Naišli smo na zaista veliku podršku i pomoć rektorice Univerziteta u Tuzli Nermine Hadžigrahić, ministrice zdravstva Tuzlanskog kantona Dajane Čolić, ministrice obrazovanja Fahrete Delibajrić-Brašnjić i ministra privrede Tuzlanskog kantona Asmira Hasića. Njihov pravovremeni odaziv na ovu akciju je bio od ključnog značaja za pokretanje i održanje proizvodnje.

Zahvala ide i sljedećim privrednim subjektima i društvima:
Univerzitet u Tuzli
J.U. Narodna i Univerzitetska Biblioteka “Derviš Sušić” Tuzla
Fondacija tuzlanske zajednice
Patriotski Fenjer Fond
Metal-Plast d.o.o. Gračanica
Pozamanterija d.o.o. Lukavac
Bosna Niless d.o.o. Lukavac
Privrednici općine Gračanica
Bost Inžinjering d.o.o. Tuzla
Kalajac Comerce d.o.o. Živinice
Dizart d.o.o. Sarajevo
B.I.K. Gadgets Team
Alatnica Durmić Tuzla
Bicom Systems
A2B Expres BiH
Više info